WALKING FOOTBALL

Naast de kennismaking met zaalvoetbal maakt ASV LEBO zich ook hard voor een kennismaking (of hereniging) met zaalvoetbal op latere leeftijd.

Op deze manier is er de gelegenheid voor veteranen om te zaalvoetballen bij ASV LEBO. We zijn de eerste zaalvoetbalvereniging in Nederland die deze manier van zaalvoetbal aanbiedt. Er zijn op dit moment ongeveer 20 senioren-teams en sinds het begin van dit jaar is ook het ASV LEBO Walking Football team opgericht.

In dit team kunnen mannen die de 55 zijn gepasseerd aan meedoen. Dit initiatief is opgezet samen met de moskee, de buurt en het Ouderenfonds.

Zowel in Amsterdam Oost en Amsterdam West is er momenteel een team actief en wordt er samen getraind en gespeeld. Op 27 september vorig jaar is het team afgereisd naar Leeuwarden voor een toernooi.
Na de eerste kickstart van ASV LEBO, wordt het initiatief opgepakt door de buurt en kan ASV LEBO langzamerhand de touwen organisatorisch gezien laten vieren, de verantwoordelijkheden worden deels overgedragen aan de betrokkenen zelf zodat het een meer zelfvoorzienend project wordt.

Er wordt wel nog steeds een vinger aan de pols gehouden door de grote lijnen uit te zetten en overzicht te houden. Het feit dat dit mogelijk is, is een mooi teken en geeft aan dat de vraag in de wijk aanwezig was. Daarnaast zorgt het ervoor dat mannen en vrouwen op latere leeftijd nog (of weer) aan het sporten geraken en in meer sociaal contact worden voorzien.

DEELNEMEN? DAT KAN!

Stuur een email naar info@asvlebo.com.

Of vul hieronder het contact formulier in.